Sunday, December 18, 2011

PERHATIAN..PEMBUKAAN CAWANGAN BARU


ALHAMDULILLAH SETELAH 2 TAHUN SALON BEROPERASI DI KEDIAMAN, KAMI MENGEMBANGKAN SAYAP PERNIAGAAN KE CAWANGAN BARU DI KAWASAN PREMIS PERNIAGAAN.

UNTUK MAKLUMAN, HARGA2 PROMOSI UNTUK REBONDING DAN KERINGTING ADALAH  BERPATUTAN. UNTUK MENDAPAT HARGA SAUDARA MARA SILALAH DATANG SENDIRI KE SALUN KAMI.
KAMI MENGGUNAKAN NAMA LAIN UNTUK CAWANGAN BARU..('',)


SELAMAT DATANG!! 
KE
D'YANA RIAS SALON
3563 ARAS 1, RUMAH KEDAI TAMAN SEMARAK BINJAI
(ATAS HARDWARE / AL-BAIK)

KEBANYAKKAN HARGA TIDAK BYK BERUBAH, BERGANTUNG PADA HARGA PASARAN PRODUK. 

BERMULA JAN 2012 HARGA TERBARU UNTUK :-

REBONDING ( BERGANTUNG PADA JENIS RAMBUT )
HARGA BERMULA DARI RM 80 - RM 180
( produk sama seperti salun² profesional gunakan )

KERINGTING
HARGA BERMULA DARI 50 - RM 100

p/s LAIN-LAIN PERKHIDMATAN SILA RUJUK PAMPLET
(berbaloi,sbb harga mampu untuk semua taraf)
* samada individu yg baru ingin menjejakan kaki ke salon
* mahupun pelajar sekolah / kolej / universiti ( potongan 10-15% ) 

HARGA YANG KAMI TETAPKAN UNTUK TAHUN 2010/11 ADALAH TUJUAN PROMOSI PEMBUKAAN DAN PENGENALAN SAHAJA.TETAPI ATAS SOKONGAN PELANGGAN YG TIDAK PUTUS2 MEMBUATKAN KAMI BERSEMANGAT DAN TERUS MEMBAWA HARGA2 TERSEBUT HINGGA KE HARI INI..

HARAPAN SAYA SEMOGA TUAN,PUAN,SAUDARA SAUDARI DAPAT MEMBERI SOKONGAN KEPADA KAMI SEBAGAI PENIAGA MELAYU / BUMIPUTRA.

KEPADA PELANGANG YANG TELAH MENERIMA PERKHIDMATAN KAMI,DIUCAPKAN RIBUAN TERIMA KASIH.HARAP SEMUANYA BERPUASHATI. BAGI YANG TIDAK BERPUASHATI KAMI,KAMI SELALU MENASIHATKAN SUPAYA MEMBERITAHU KEPADA KAMI SEMULA. KERANA SETIAP RAWATAN RAMBUT TERDAPAT JAMINAN SELAMA 1 MINGGU SELEPAS RAWATAN DILAKUKAN.* Rebonding & Keringting

kami akan update info2 dan pic2 terbaru dari masa ke semasa.
TERIMA KASIH..

PENGHABISAN STOCK 2011

UNTUK DIJUAL!!
PAKAIAN PENGANTIN/PERTUNANGAN/ JUGA SESUAI KE MAJLIS2 FORMAL

YANG PASTI,HARGA MASIH BOLEH DI RUNDING..HARGA YANG KAMI TAWARKAN SUDAH SEPARUH HARGA DARI HARGA ASAL..

PAKAIAN MASIH BARU,SEKALI DUA PAKAI,JUGA ADA YANG MASIH BELUM PAKAI.FESYEN MASIH INTREND DAN FRESH CUMA KAMI MEMBUAT JUALAN INI UNTUK MENAMBAH KOLEKSI BARU UNTUK 2012

kod 001 RM 100


kod 002 RM 250

kod 003 RM 280

kod 004 RM 280

kod 005 RM 280

Tuesday, August 31, 2010

BARANGAN KESIHATAN - DeToX OEM FooT PaTcH

BARANGAN KESIHATAN - DeToX OEM FooT PaTcH
LooSe PaCk
1 - 10 kpg RM 1.50 
1Pack (10pcs) =Rm14.00
10 - 100 kpg RM 1.40  

Jangan lepaskan peluang ini. Tawaran ini tidak dapat pada pengedar/pemborong yang lain. Tiada had belian. Anda boleh beli setakat yang mampu:


100 kpg RM120.00
200 kpg RM240.00
300 kpg RM360.00
( RM 1.20 1pcs )

400 kpg RM400.00
500 kpg RM500.00
( RM 1.00 1pcs )

600 kpg RM420.00
700 kpg RM490.00
800 kpg RM560.00
( RM 0.70 1pcs )

900 kpg RM540.00
1000 kpg RM600.00
( RM 0.60 1pcs )
Harga di atas termasuk kos pos.
Sah untuk Semenanjung Malaysia sahaja.
Penghantaran melalui Skynet.
Berminat sms saya 012-9293827 (YANA)
Pesanan melebihi 1000 kpg ke atas juga diterima dan harga boleh dirunding bagi kuantiti pesanan yang banyak.

MAKLUMAT BAYARAN


Setelah mendapat pengesahan pesanan pembelian, anda boleh membuat bayaran melalui salah satu akaun bank seperti di bawah:
Bank Islam

Ac. No: 13026020255543
Maybank

Ac. No: 163028681093

NORLIANA BINTI ALI
Sila sms/emel maklumat pembayaran dan alamat penghantaran pesanan untuk tindakan saya selanjutnya
KENAPA DIPAKAI DI TAPAK KAKI?
Ini kerana seperti kita ketahui, di kaki kita nie terletak semua titik penting dlm badan kita.
Dari segi perubatan cina pun untuk detact awal penyakit dlm badan kita, mereka akan urut kaki kita dan tekan point-point dan jika sakit mereka boleh predict apa penyakit kita.

Kerana itulah detox OEM foot patch tampal di kaki kerana aliran darah kita bergerak dari jantung kiri dan membawa darah bersih ke seluruh badan dan otak. Kemudian masuk balik membawa darah kotor ke dalam bahagian sebelah jantung kanan.

Kebaikan Detoksin foot patch
- Menyingkirkan toksin-toksin dalam badan,
- Menyingkirkan bahan buangan (benda-benda kotor),
- Meningkatkan tenaga,
- Mengurangkan tekanan dan tahap kebimbangan,
- Meningkatkan edaran darah,
- Melegakan kesakitan.
- Memperbaiki tidur anda,
- Mengurangkan sakit kepala,
- Meningkatkan tumpuan mental,
- Faedah meningkatkan metabolisme,
- Mengurangkan keletihan,
- Mengurangkan bau kaki dan bau badan,
- Mengaktifkan sel-sel,
- Menjaga kecerahan kulit,
- Menjaga bentuk badan supaya tidak kelihatan uzur.
- Menyimbangkan fungsi organ-organ badan,
- Mengstabilkan tekanan darah, tahap gula dan kandungan minyak dalam darah.

- Ia sangat berkesan kepada sakit-sakit pada bahu, pinggang,siku, lutut..
Selepas 26 tahun penyelidikan, satu jenis ramuan campuran cuka buluh, cuka kayu dari Oak, Beech, pokok-pokok Sakura, dan bahan-bahan semulajadi lain mempunyai keupayaan meresapkan toksin-toksin melalui kulit
Detox Foot Patch diperbuat daripada campuran yang sebegini untuk membentuk satu produk yang berkuasa untuk process detoxin.
Ciptaan detoxin melalui tompok kaki telah menjadi keriuhan di Jepun dan menerima komen yang tinggi dari ramai orang.
Majalah kesihatan terkemuka Jepun An Xin, telah memaparkan artikel berdasarkan penggunaan foot patch oleh penduduk Jepun.
Detoxin foot patch telah menjadi fenomena dalam populariti sepanjang rantau. Di Jepun sahaja, jualan bulanan secara mengejut telah pencapai US$18juta pada tahun200
Tahukah anda disebabkan pencemaran dan cara pemakanan yang salah yang menyebabkan banyak terkumpulnya toksik di dalam badan. Jika ianya dibiarkan akan memakan diri sedikit demi sedikit.
**Untuk mendapatkan result yang terbaik = pakai selama 5 hari berturut-turut kemudian rehatkan selama 2 hari. Selepas rehat 2 hari sambung pemakaian selama 5 hari berturut-turut. Teruskan selama sebulan. Selepas itu ulangi setiap 6 bulan atau mengikut keperluan





     

Tuesday, June 22, 2010

Monday, May 24, 2010

HUBUNGI KAMI

HUBUNGI KAMI DI ;

012-9293827 ( YANA )
017-6395476 ( IKA )

ATAU DATANG KE ALAMAT ;

YANA HAIR & BEAUTY SALON
1006-2 KAMPUNG TOK KAPOR BINJAI,
24000 KEMAMAN TERENGGANU.

DEPAN PASAR BINJAI
( Jalan ke Tanah Perkuburan Islam Binjai )

CAWANGAN BARU
D'YANA RIAS SALON
3563 TINGKAT ATAS RUMAH KEDAI, TAMAN SEMARAK BINJAI
24000 KEMAMAN TERENGGANU
( atas hardware Berkat Niaga / Al-Baik )

Wednesday, May 19, 2010

SAUNA



KAMI JUGA MENYEDIAKAN KHIDMAT SAUNA

DAN KETAHUI KELEBIHAN² BERSAUNA


HERBA RAMUAN TRADITIONAL RM 15.00 1 SESI ( PERLANGSINGAN )
Kaedah traditionl membantu melancarkan peredaran darah. Baik untuk penjagaan perut buncit, pinggang berlemak,peha berisi, mengelak kulit kaki dari cepat berkedut, baik untuk wanita lepas bersalin

HERBA AROMATERAPI RM 20.00 1 SESI ( PERLANGSINGAN )
Kaedah aromaterapi membantu menghilangkan stress dan menenangkan fikiran seseorang serta dapat menyegarkan badan. Membuang toksin di dalam badan serta membakar 406 kalori dan lemak selama 30 minit bersauna.

PAKEJ MANDI WAP                 
Herba Ramuan Tradisional
PAKEJ 1
2 SESI RM 25

PAKEJ 2
3 SESI RM 38

PAKEJ 3
4 SESI RM 48

PAKEJ 4
5 SESI RM 55

( Setiap pakej perlu dihabiskan dlam tempoh sebulan ) sila buat temujanji utk rawatan sauna ini.

FAEDAH DAN KHASIAT BERSAUNA
1) Sauna telah terbukti diseluruh dunia ia berkesan turunkan berat badan. Ini adalah kerana dengan bersauna kadar metabolisme badan akan meningkat dan ini akan meningkatkan kadar pembakaran kalori dalam badan.

2)Proses bersauna sebagai pemangkin bagi menggerakkan anggota dalaman badan kita untuk melancarkan peredaran darah, proses mengeluarkan peluh yang menyebabkan badan kita sedang ‘bersenam’ secara selamat dan istirehat. Semasa proses sauna, tenaga diperlukan untuk menjalankan proses pengeluaran peluh dan peredaran darah. Setiap kali badan kita menggunakan tenaga maka ia akan membakar kalori.

3) 3 kali seminggu untuk proses penurunan berat badan dan 1-2 kali seminggu untuk badan yang ideal. Sila minum air selepas dan sebelum bersauna.

4) Bila-bila masa anda boleh lakukan sauna.Selepas bersauna, sejukkan badan dalam 15 minit sebelum mandi.

5) Untuk yg dalam pantang,Sangat baik dalam tempoh seminggu selepas bersalin atau ikut kemampuan badan anda. Sekiranya dalam seminggu badan masih lemah, jangan bersauna lagi. Pastikan anda sihat atau mampu bersauna.

6) Untuk menurunkan berat badan dengan lebih pantas apabila kita bersauna, kita harus mengamalkan pemakanan yang sihat dengan mengurangkan makanan yang berlemak dan mempunyai kalori yang tinggi.

7) Anda perlu terus bersauna untuk kekalkan berat badan ideal dan kesihatan dalaman. Anda boleh kurangkan kepada 1-2 kali seminggu sahaja.

8) Sauna adalah kaedah paling berfaedah & selamat untuk badan ..Tiada Kesan Sampingan. Tetapi kepada anda yang mengalami masalah jantung atau penyakit kronik sila dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.
Semasa bersauna, kadar pernafasan dan denyut nadi akan meningkat daripada 75 denyut seminit kepada 100-150 seminit semasa lebih kurang 15-20 minit mandi wap. Apabila ini berlaku, ia akan meningkatkan kadar peredaran (bukan tekanan darah) kerana haba dari wap air akan mengembangkan saluran darah untuk menampung peningkatan pengaliran darah ke seluruh badan.

Prosess ini akan membolehkan badan mengagihkan lebih banyak zat/ nutrient terutamanya kepada bahagian kulit dan menggantikan sel-sel yang telah mati. Oleh itu, kesan yang amat ketara sekali adalah anda akan kelihatan lebih segar / muda selama beberapa jam setelah anda mandi wap.

Dengan bersauna, kesan panasnya akan melegakan otot-otot yang boleh menghilangkan sengal-sengal, bisa dan kebas-kebas tubuh badan.

Antara kebaikan sauna yang lain adalah sauna dapat membuka rongga roma, mengeluarkan segala kekotoran atau toksin dalam kulit, menjadikan kulit anda lebih sihat dan menjadikan rambut bertambah segar, lebat dan berupaya untuk menghilangkan kelemumur.

Wap juga akan masuk ke rongga pernafasan dan terus ke system perjalanan darah atau fungsi organ memberi kesan yang baik kepada badan.

Dari aspek perubatan, wap yang masuk melalui rongga pernafasan ini amat baik untuk rawatan
resdung (sinus),
bronchitis (radang paru-paru)
alahan dan asma (lelah).

Khasiat – kasiat lain adalah
1) Melancarkan perjalanan darah dan menguatkan system imunisasi badan .
2) Baik untuk bertangas selepas bersalin, mengembalikan bentuk tubuh badan dan menambah susu badan serta mencairkan lemak
3) Menggantikan sel-sel yang telah mati dan memberi kesegaran kepada kulit.
4) Terbaik ialah menghilangkan stress dan menjadikan anda sentiasa kelihatan segar dan muda.

KEBAIKAN SAUNA

Tips Bersauna
• Lakukan mandian wap sauna untuk selama 15 hingga 20 minit setiap kali.
• Tiga (3) kali penggunaan seminggu sudah memadai. Anda akan merasai kesegarannya setiap kali anda melakukan mandian.
• Minum air secukupnya sebelum dan selepas penggunaan sauna. Adalah baik untuk makan buah-buahan selepas penggunaan
• Penggunaan ketika kekenyangan adalah tidak digalakkan, memandangkan badan kita pada ketika yang sama juga menggunakan banyak tenaga untuk sistem penghadaman.

Tips Untuk Mengurangkan Berat Badan:
• Lakukan mandian 20 minit diikuti rehat selama 15 minit dan sambung lagi untuk selama 10-15 minit lagi .
• Amalkan selang sehari untuk tempoh 2 minggu dan lihatlah hasilnya

Bersauna/Mandi Wap sama seperti anda berjogging atau bersenam iaitu mengeluarkan peluh cuma kaedahnya berbeza. Seluruh keluarga anda boleh mencuba!!

* Bersauna selama 15 minit mampu membakar 400-600 kalori.
* Aerobik 30 minit membakar 400 kalori
* Berbasikal 30 minit membakar 250-500 kalori
* Jogging 30 minit membakar 300 kalori
* Berenang 30 minit membakar 400 kalori

Lain-lain kebaikan sauna adalah seperti berikut:
* Membakar lemak dan menurunkan berat badan
* Memulihkan luka dalaman selepas bersalin dan menyegarkan tubuh badan
* Membuang toksik melalui pelu
* Melancarkan perjalanan darah

Tuesday, May 18, 2010

RAMBUT GUGUR KERING DAN BERCABANG

RAMBUT GUGUR,KERING DAN BERCABANG
PERAPI, boleh dipakai lepas bershampoo.perapkan perapi dikepala for 5min then bilas gune air biasa.

SERUM, lepas korunk sudah mandi,sapukan serum di ujung2 rambut.jangan sesekali korunk sapu smpai ke akar kepala.pasal serum ini akan matikan akar2 rambut korunk.that's why stengah orang cakap pkai serum ni xmnjadi sdangkan die slah sapu.

STIM,untuk rawatan stim rambut,korang bleh gunakan sebarang jenis cream yg ade.Seperti cream hair treatment yang mane2 ade kat kedai contohnya sunsilk.stim ni tujuan die nak kuat an akar n bleh jgak ntuk lembut an rambut.untuk buat dirumah,ambik tuala yang direndam air panas,then balut kat rambut stelah melumur an cream hair treatment ituh.urut an kepala selama 5min and biarkan selama sejam.buat hair treatment ini sekali seminggu.

Kalo nak much effective buat la kat saloon..DATANG la ke YANA HAIR & BEAUTY SALOON pun blh gak..

P/S RAMBUT SEKURANG-KURANGNYA PERLU DISHAMPOO 2 KALI SEHARI

Boleh JUGA buat macam ni:

TRIM
TRIM HUJUNG RAMBUT YANG BERWARNA KEKUNINGAN DAN PECAH²

1. buang dulu rambut bercabang tu...caranya ambil sikit rambut dan pintal2 sampai nanti yang bercabang2 tu terkeluar, zapp kan dengan gunting

2. beli minyak rambut hindu yang warna hijau / minyak kelapa asli ada jual kat kedai hindu atau minyak masak pun boleh..sapu minyak ni mula2 kat kulit kepala, selak selai demi selai...lepas tu sapu kat seluruh kepala dan setiap helai rambut....biarkan semalaman / sejam dua pun boleh gak.

3. basuh rambut dengan air sejuk (jangan air suam, air suam akan rosakkan rambut lagi cepat), lepas tu shampoo off the minyak2 tu...

4. some people tak tahan berconditioner takut naik kelemumur kalau tak sesuai so apa yang boleh disubstitutekan, masa dah bilas rambut bersih2, ambil beberapa itik minyak zaitun dan sapukan pada rambut, lepas tu bilas sekali lagi....

this way kalau amalkan betul2 insyaAllah rambut cantik, susah nak beruban dan no cabang2....

selain dari itu, eat right please do not do extreme diet....

lagi satu, kalau nak sikat rambut guna sikat yang jarang2 dan besar (kat salon selalu pakai sikat jenis tu) and sikat masa rambut kita sedang lembab, jangan overdo dengan lerai2kan rambut yang kusut cara paksa sebab cara tu lagi senang rambut nak bercabang...

kalau kaler rambut, pls make sure ada supplements/hair mask/ serum yang sesuai untuk jaga kesihatan rambut tu...

TIP / PETUA PENJAGAAN RAMBUT

Betul ker? Sekarang ni ramai orang tak kiralah lelaki atau perempuan yang suka mewarnakan rambut dan membuat rebonding. Lepas tu mereka menggalami masalah rambut gugur , kering dan tidak bermaya. Kenapa yek??
Jika anda membuat rebonding atau mewarnakan rambut. Anda juga haruslah membuat rawatan rambut.

Salah satu cara untuk megembalikan kesegaran rambut adalah menggunakan moisturizer rambut atau toner rambut.

Ini akan menggelakkan rambut anda menjadi kusam dan tidak bermaya.

Satu lagi cara adalah stim atau wapkan rambut ,

kalau boleh setiap minggu.

Kebaikan stim rambut adalah ianya untuk melembutkan rambut dan juga membersihkan kulit kepala kita jika kita menggalami kelimumur.

Kelimumur akan hadir jika ubat rebonding atau pewarna rambut terkena di kulit kepala.
Di sini saya akan turunkan beberapa panduan tentang penjagaan rambut. Harap ianya dapat dimanfaatkan kepada pembaca semua.
*Panjangkan Rambut*

Ambil sekurang2nya empat batang serai. Rebus dan biarkan ia mendidih.Kemudian,biarkan sejuk dan Basahkan rambut.Biarkan selama setengah jam.Kemudian bersihkanRambut anda Lakukan dua kali seminggu.
*Lembutkan Rambut*

Jika anda bercadang untuk shampoo rambut pada pagi esok Malam sebelum tidur hendaklah anda menyapukan minyak Bayi keseluruh bahagian rambut,pada pagi esoknya,syampulah Rambut anda seperti biasa. Anda akan dapat rambut anda lembut seperti biasa.
*Menghitamkan Rambut*

Ambil putih telur dan sedikit syampu yg biasa di gunakan.Gaulkan kedua-duanya kemudian lumurkan pada rambut anda dengan menggunakan sikat. Tunggu sehingga setengah jam,selepas itu cuci rambut anda. Selamat mencoba.
*Elakan rambut gugur*

Gunakan santan yang di perap semalaman, Ambil patinya yang timbul di permukaan. Sapu rata di kepala dan balut kepala dengan tuala selama satu jam. Selepas itu basuh rambut sebersih-bersihnya. Lakukan dua kali seminggu.Insya Allah masalah rambut gugur tiada lagi.
*Khasiat Buah mengkudu*

Ambil tiga biji buah mengkudu yg sudah tua,Campurkan dgn sedikit air kemudian ramas dan tapis.Ambil airnya,lumurkan ke rambut yang berkelelumur.Biarkan selama 5 minit.Setelah itu cuci dengan sabun mandi.Dan lakukan beberapa kali sehingga kelelumur hilang.
*Mengatasi Rambut Gugur*

Ambil beberapa helai daun bunga raya yang muda. Tumbuk hinga lumut.Gosokan pada kulit kepala dan biarkan hingga kering, Kemudian,bilas dgn air suan dan cuci rambut menggunakan shampu. yang sesuai dengan anda.

RAMBUT ADALAH MAHKOTA WANITA - TEKNIK REBONDING

ANTARA RAWATAN RAMBUT BIASA KITA DENGAR

TEKNIK REBONDING

INGIN MENCUBA?

• rawatan kimia pada rambut
• tujuan adalah untuk membuat rambut anda lurus, licin dan berkilat sampai silau mata memandang.
• bergantung kepada panjang, jenis dan ketebalan rambut
proses

• rambut dibasuh dengan syampu.
• tanpa conditioner
• keringkan rambut sepenuhnya
• rambut dibagikan kepada beberapa bahagian lapisan
• krim pelembut atau relaxant diratakan pada setiap bahagian rambut menggunakan kepingan plastik untuk mengekalkan kelurusan dan kebendulan rambut
• krim pelembut atau relaxant disapukan pada rambut sekurang2 nya 30 minit , bergantung kepada jenis rambut. jangan lama sangat. mudarat nanti.
• kemudian rambut stim 10 -40 mnt, bergantung pada keadaan dan jenis rambut.
• bilas rambut
• rambut ditiup kering blow dryed
• kemudian aplikasikan losyen keratin 
• gunakan flat iron untuk luruskan rambut dan leraikan mana2 rambut yang masih keriting
• iron jangan lebih dari 180 darjah.
• iron seramik adalah lebih bagus dari iron metal
• rambut anda aka di iron oleh pakar di salon sehingga lurus dan berkilat.
• rambut sekali lagi dibahagi2 kan dineutralkan dengan neutraliser bagi menstabilkan rambut yang koma. selama 30 mnt
• bilas neutraliser tersebut dengan air sejuk
• keringkan rambut
• aplikasikan serum rambut pada rambut
• iron rambut untuk kali terakhir
• SIAP!

anda dilarang mencuci rambut untuk sekurang2nya 3 hari . kalau ko basuh kang rambut kau kembang aku tak tau..

• jangan klip rambut
• jangan ikat rambut dengan getah rambut
• pakai shower cap untuk elak rambut dari basah. kalau hujan?
• pakaila tudung kalis air. wakakkaka
macam mana nak jaga rambut rebonding ni?
• gunakan syampu khas rambut lurus
• guna conditioner setiap kali selepas mencuci rambut
• gunakan serum rambut selepas mengeringkan rambut menggunakan tuala
• gunakan mask rambut yang natural sekali seminggu sebelum mencuci rambut.
• maksud natural itu adalah seperti aloe vera gel, minyak zaitun bersama telur (yucks!)
• minyakkan dan stim rambut setiap 15 hari. contohnya balutkan kepala dengan tuala yang direndam dengan air suam.
• banyakkan makan kekacang.